Wat kun jij doen tegen kinderarbeid

Koop kleding die zoveel mogelijk eerlijk gemaakt is. Check je merken bij rankabrand.nl of gebruik de mobiele kledingchecker tijdens het shoppen. Daarvoor ga je naar check.goedewaar.nl.

Maar kijk ook eens kritisch in je klerenkast. Heb je echt iets nieuws nodig? Als je minder kleren koopt, kun je er per stuk wat meer aan uitgeven en dan is de kans dat er kinderarbeid of uitbuiting in het spel was, kleiner.

Organiseer eens een ruilfeestje, of koop tweedehands!

Vraag eens aan de kassa waar de kleren die zij verkopen, gemaakt worden. Weten zij onder welke omstandigheden dit gebeurt? Weten zij of er kinderen hebben meegewerkt aan de kleding? Er zijn ook kant en klare vragenkaarten die je in de winkel achter kunt laten. Je kunt ze bestellen op schonekleren.nl .

Wil je met de klas of op jouw school iets organiseren voor meisjes en jongens in Zuid-India die als kind zijn gaan werken? Dan kun je geld inzamelen en zo meebetalen aan de kosten voor hun onderwijs. Voor een bedrag van € 267 kan een jongere in Zuid-India een jaar naar school.

Hebben jullie geld ingezameld? Mail dan naar Caja of naar Martine Letterie. Vertel iets over jouw actie en over jullie school. Zij zullen je vervolgens in contact brengen met de contactpersoon van de organisatie SAVE. Die sturen dan een foto en de gegevens van een jongen of een meisje voor wie jullie het onderwijs kunnen betalen.

Stuur je mail naar info@cajacazemier.nl of info@martineletterie.nl